בהרצאתו בכנס רפואה אקספוננציאלית 2016 למדתי מד”ר מרק היימן מה זו רפואה פונציונלית. אני חייבת לשתף אתכם שהוא יהודי. הוא גם מעצבן: הוא לעס מסטיק בהרצאה שלו, דיבר בזחיחות, והביט בצורה מתנשאת אל הקהל שהתגודד סביבו בתום ההרצאה. הוא גם בא עם חברה שגילה יכול להיות בגיל ביתו, ולא אספר היכן הוא צבט לה כשהם הלכו שלובי זרוע.
האמת – יש לו סיבות טובות להיות שחצן. הרופא הזה כתב כמה רבי מכר אמריקאים, ומוביל היום מגמה חדשה (יחסית) הנקראת “רפואה פונקציונלית”. המקצוע הזה מבוסס על הנחת העבודה שחלק גדול מהמחלות מקורן ביציאה מאיזון וחוסרים או עודפים בגוף, ולכן יש לאבחן אותם ולטפל בהם, במקום לתת תרופות שפעמים רבות רק מזיקות
האיש כל כך מוערך עד שקליבלנד קליניק נתנו לו מה שרצה (בתוספת השקעות של 50 מיליון דולר) כדי שיפתח שם מכון. בנוסף הוא יו”ר המכון לרפואה פונקציונלית – ראו בקישור שהבאתי (למתעניינים יש שם הרבה הרצאות ומשאבים ללא עלות).

עקרונות הרפואה הפונקציונלית:

1. כל אישה ואיש שונים זה מזה, גם ברמה הגנטית והביוכימית. לכן הטיפול משתנה מאדם לאדם.
2. רפואה פונקציונלית היא חיפוש מדעי אחרי גורמים חסרים או עודפים, המהווים סיבות לסימפטומים. לעיתים גורם אחד (דלקת) שמביא להרבה מחלות, ולעיתים יש כמה גורמים המביאים לאותה בעיה.
3. הגוף חכם ובעל יכולות לאזן את עצמו.
4. בריאות אינה רק העדר מחלה, אלא מצב של חיוניות, שמחה ורווחה.
לדוגמה רופא הרגיל יסתכל אוסף סימנים כמו עייפות, חוסר אנרגיות וחוסר תאבון ויתן להם כותרת “דיכאון”, וימליץ על טיפול תרופתי. הרפואה הפונקציונלית תבין שדיכאון אינו הסיבה, וגם אינו “מחלת חסר פרוזאק”. הרופא ינסה להבין לעומק את סיבת הדיכאון: למשל תגובה אוטואימונית לגלוטן, או נטילה כרונית של תרופה שגרמה חוסר ויטמין B12, או חיים באזור חסר שמש וחסרים ויטמין D, או שינוי במיקרוביום (חיידקי הגוף) עקב נטילת אנטיביוטיקה, ועוד ועוד. משנמצא הגורם או הגורמים לדיכאון – יטפלו בהם ולא בתסמינים שלו.

הרצאת דר היימן בטד:

 

כמה פנינים מהרצאתו בכנס רפואה אקספוננציאלית

“”המחלות כמו שאנו מכירים אותן לא רלבנטיות, נתנו שמות ויצרו “אנטיטי” וכך גם חילקו את ההתמחויות של הרופאים – לפי איבר. אבל המחלות וההתמחויות צריכות להיות מחולקות לקבוצות לפי המכניזם (המנגנון) של המחלות.
ההתמחויות שיצרה הרפואה אינן מתאימות למציאות, יש צורך להביט על מחלה לא כאנטיטי שהגיעה לגוף אלא כיציאה מסדר – Disorder Function”.
ואכן גם שנה שעברה דיברו כאן ב #XMED על זה שכל הסיווג של המחלות בלתי רלבנטי, כי המערכות קשורות אחת לשנייה, ויש להביט על שורשי המחלות ולא על האיברים בהן הן מופיעות. זו רעידת אדמה כי הרפואה כולה בנויה כך, כולל הדרך בה היא מסווגת מחלות, ICD – 10 שזה Intentional Classification of Disease, האורים והתומים ששנה שעברה קראו לנטוש אותו לטובת סיווג אחר לגמרי – לפי שורשי המחלות ולא הסימפטומים.
 
“בריאותם של אנשים מושפעת מרשתות שונות, כולל רשתות חברתיות, גנטיות ועוד, הסיכוי של אדם להיות שמן אם האנשים סביבו שמנים גדול יותר מאשר אם הוריו שמנים”
“אדם בדיכאון לא סובל מחוסר בפרוזאק”….. כאן פרצתי בצחוק, זה משפט נפלא, תודו!
“חשוב לאבחן את סיבות היסוד לבעיה, לבצע בדיקה מקיפה, לקחת בדיקות דם צואה שתן, לחפש ביומרקרים, ולהבין מה הסיבות. ברגע שנמצא חוסר האיזון ניתן לתת הנחיות תזונה, לתת הורמונים/ תוספי מזון חסרים, להוסיף פעילות גופנית, בכל מקרה המטרה היא לטפל בשורשי המחלה ולסלקם”
Photo of Girl with hard connective tissue disease appears healthy year after mass all hearts.
לאתר רפואה פונקציונאלית
 _
איתכם ובשבילכם

ד”ר מיכל חמו לוטם

אוקטובר 2016
 _

Dr. Mark Hyman

נראה בעצמו כמו כוכב קולנוע
800px-Mark_hyman_md
12 תגובות
  1. נטע
    נטע אומר:

    שלום דוקטור , אני שנתיים סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס סמויה לא מאובחנת ,גורמת להמון המון בעיות ,בת 34 לא מתפקדת ,האם יש המלצה על רופא בארץ שיכול לעזור לי ברפואה פונקציונלית?

    הגב
    • סגלית
      סגלית אומר:

      היי
      בארץ יש את דוקטור ישראל יפה, הוא היה החלוץ ברפואה פונקציונלית ובעיקר בבלוטת תריס
      את יכולה גם לקרוא ספרים , זה יעזור לך בהחלט להבין מה גרם לתת פעילות אצלך
      ספרים של דוקטור מארק היימן וגם את הספר של סוזי כהן ״כל האמת על בלוטת התריס״
      רק בריאות

      הגב
  2. אליס
    אליס אומר:

    שלום מיכל
    סובלת מגרייבס . אני מבינה שצריכה לשנות את הרגלי חיים. תזונה בעיקר. אבל אני זקוקה לך להנחייה מקצועית . איך אני פוגשת אותך ?

    הגב

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *